vackert väder!

Det är så vacker väder idag så jag mamma och casey gick ut på en skogspromenad. Att gå i skogen var inte det lättaste, det var is överallt. Men det var fint ändå. Vi hittade en kojja och casey hittade några stora "snöbollar" som hon ville riva sönder, hon såg jätte rolig ut!:)


''





solen har varit saknad!

 

Onsdagsmys

 

Sarah och casey kom hit igår och sov över, mys

Mys med världens finaste hund!


Vill ha!

I söndags hittade vi en annons i expressen om nio valpar som behöver en matte eller husse annars kommer de att avlivas. Pappan är en golden och mamman är en blandning mellan amerikansk stafford-shire, schäfer, bullterrier och rottweiler, troligen är det raserna som skrämmer människorna. Om man var intresserad skulle man ringa på måndag, i går. Så jag ringde, numret var avstängd ett tag. Jag skickades runt till tre olika människor innan jag kom fram. Det hade redan ringt 50 personer innan mig så chansen är inte sådär jätte stor att jag skulle få en. Men han tog mitt nummer, idag ska dom välja ut ägare till valparna. Förhoppningsvis ringer dom men troligtvis inte:/



En av de sjukt söta valparna.

Nu när tankarna på en ny hund börjat flöda i mitt huvud kan jag inte bara lägga ner det och eftersom chansen är så liten att jag skulle få en av dessa valpar började jag kolla runt på nätet. Hittade en hemsida med irländska hundar, man räddar alltså hundar från irland och skickar dom till sverige för att få ett hem här. Fastnade för en hund som heter Sidney. Han hittades under en buske i Irland, då kunde han knappt stå på benen. Nu är han är 6 månader och bor i ett jourhem i Uppsala. Vill jätte gärna lämna en intresseanmälan på honom men måste se vad mor min säger först. Håll tummarna!



Så sjukt söt!

8 månader

i lördags var det 8 månader sedan våran älskade far lämnade jorden. Så då tog vi oss en promenad till minneslunden och tänkte ett varsitt ljus.

På vägen busade jag lite med casey och så fick vi syn på en ekorre.

 



När vi var hemma igen kom faster Maria och kusin Nathalie på besök. Mycket trevligt


Fredagsmys

Låter bilderna tala för sig själva.

     

Internet!

idag har internet bråkat igen. Kan inte sådär jätte mycket om området men jag vet att vi ska vara uppkopplade på dlink, det är bara då som internet funkar men nu försvann dlink helt plötsligt från mina nätverk. Fick smsa mitt ex som vanligt när det gäller "dator problem" han gick nämligen på it gymnasiet. Han sa att jag skulle sätta i sladden fårn dlink till datorn och då funkade internet, det är alltså det trådlösa som  bråkar, signalerna från dlink till datorn så nu får jag sitta på golvet eftersom sladden inte är så lång. Har väldigt ont i ryggen nu så jag ska fatta mig kort. Åkte till netto som planerat men som förväntat fanns det ingen jacka i caseys storlek, attans!

Eftersom inte internet fungerat så har jag underhållt mig med annat som att handla, laga mat, locka håret och ta kort på mig själv. Finns inte så mycket annat att göra hehe.

Richard ska åka till leksand imorgon, han ska kolla på melodifestivalen (genom jobbet) så då kommer sarah och casey hit för att spendera helgen med oss, mys. På lördag ska faster marita och kusin nathalie komma hit och fika därefter ska jag, Sarah och Malin åka till
Lina för att äta gott och kolla på melodifestivalen, ska bli trevligt.

Nu ska sängen bäddas rent


Home

Kom hem från ljuspartyt vid 8. Hon som höll i det pratade om deras ljus som var gjort av vax och blir endast 60 gradet, ett vanligt värmeljus kan nå 300 grader. Hon hade med sig många ljus som vi fick titta på och även en katalog att kolla i och skicka efter det man ville ha, sedan bjöds det på fika. Tack för en trevlig kväll malin:)
tyvärr kom jag hem tomhänt. Hittade ett oranget ljus som jag ville ha men det var lite väl dyrt för mig. Den kostade närmare 300 kr.



1. Var tvungen att ta kort på malins fåglar 2. Malin med hennes kusin barn 3. Ljusen 4. sarah som bläddrar i katalogen 5. Det orgea ljuset som jag berättade om.

Nu ska jag försöka sova. Ska åka till Netto imorgon och kolla på hundjackan


Ljusparty

Fick inte sådär jätte mycket sömn inatt heller, vet inte vad jag ska göra för att kunna somna tidigt. eller iaf tidigare än 02. Genom att gå upp tidigare borde man ju bli trött tidigt. Några tipps på vad jag kan göra?

Klockan 18 ska vi på ljusparty hos
malin:) ska bli trevligt, har aldrig varit på det tidigare. Kameran får  följa med.





Fel dag.

jag hade kollat fel, erbjudandet om hundjackan gäller från torsdag- söndag. Så kom tyvärr hem tomhänt men Rosanna, mammas bästa vän ska skjutsa mig och eventellt sarah dit på torsdag morgon så förhoppningsvis får casey en ny jacka då. Annars tycker jag inte att det fanns sådär värst mycket att ha, inget märkvärdigt. Påminde mycket om Lidl. 

i kväll tänkte jag att jag skulle lägga mig  tidigt, lägger mig relativt tidigt varje kväll men det tar många timmar för mig att somna. Jag somnar inte förens 02 vilket gör att jag vaknar sent och det tycker jag inte om. Men att vilja och att faktiskt somna tidigt är två olika saker, så får se hur det går.

God natt  


Kvällens

fick bli kvällens klädsen idag eftersom jag gjorde i ordning mig så sent.



Har på mig tröjan som jag fick av min syster. Byxor från veromoda, bagy såklart;) ett haslband som jag fick av mitt ex, ett hjärta med stenar och örhängena som jag fick av min mamma i alla hjärtans dag present (syns ej på bilden)



Mat

Klockan går så snabbt jag hinner inte med. Klockan är redan 16.09 och det känns som det enda jag gjort idag är att handla och stå i köket. Har haft kvar maten från helgen så jag tömde den stora kastrullen idag och skulle diska den och det var inte det lättaste kan jag lova, det var så himla bränt i botten. Jag behövde den kastrullen till potatisen jag skulle koka, jag kämpade men förgäve still slut fick jag ge upp. Fick koka potatis i två små kastruller istället och vattnet kokade upp olika snabbt så det tog sin lilla tid. Nu har jag äntligen fått mat i magen efter massa bök i köket. Och gott blev det som tur var!

 
Idag blev det falukorv med hemmagjord potatosmos

Falukorv:

korven har jag skurit. I mellan skivorna har jag ketchup, senap och mycket ost. Har även ketchup och senap på korven med lite rödlök.

Potatismos:

1 kg potatis
20 20 g smör
3 1/2 3 1/2 dl mjölk
salt
malen vitpeppar

inget svårt att göra. Nu ska jag göra i ordning mig för snart ska vi åka till Netto. Håll tummarna för att hundjackan finns i caseys storlek!

Netto

kollade igenom reklamen nu och såg ett reklamblad från netto, sveriges nya närbutik. Där fick jag syn på en jätte gullig hundjacka för 49 kr som jag skulle  vilja köpa till casey. Erbjudandet gäller från idag måndag 16/2 till söndag 22/2 den finns säkert inte i caseys storlek och sen är säkert inte materialet det bästa med tanke på priset. Men skulle va kul att testa för hon skulle va så söt i den!

         

Tänk er casey i den söta. Skulle även vilja köpa en aktivitetsboll till henne, hon har en röd som den på bilden men den har gått sönder. Hålet går inte att stänga helt så godiset åker ut utan att hon behöver kämpa. Hon älskar verkligen den leksaken. Jag vet att hon skulle bli överlycklig om hon fick en sån, vill inget annat hellre än att se henne glad och lycklig, älskar henne så oerhört mycket. Den kärleken hon ger oss genom att bara finnas går inte att beskriva i ord. Hon är en del av familjen <3


Tack för en trevlig kväll!

Hade verkligen jätte trevligt igår. Trevliga människor och god mat, en bra kombination:)



Förrätt- toast skagen varmrätt- köt, sås, klyftpotatis och sallad eferätt- cheese cake



1. Mina två mostrar och deras män 2. mamma, och hennes och pappas bästa vänner rosanna och anders 3. Min kära syster och hennes pojkvän richard

Tack för en trevlig kväll!

Tack mamma!

för de fina örhängena och halsbandet jag fick:)

har tyvärr ingen bra bild på örhängena. Har försökt en stund nu men resultat.


Smyckena är från guldfynd. Örhängena är äkta silver men inte halsbandet.

Nu har min syster, richard och casey kommit. Ska umgås med dom fram tills gästerna kommer klockan 18. Ska försöka använda kemeran flitigt under kvällen så jag har lite bilder att lägga upp imorgon.

Ha en trevlig eftermiddag/kväll nu <3

Alla <3 dag

idag är dagen då man ska visa hur mycken ens familj, vänner och kärlek betyder. Så jag  tänkte tacka alla som står mig nära för att ni finns, det är ni som format mig till den jag är idag. Även fast jag gjort många val som jag inte är stolt över så har jag hittat tillbaka och det tack vare er, tack!<3

tillägnar mina tankar till min älskade far, inget är sig likt utan dig. Du har lämnat ett stort tomrum här på jorden. Vi älskar och saknar dig varje sekund, du är med oss varje steg vi tar!


Wario land

jag har vet inte hur många timmar jag har spelat wario land nu, läskigt många iaf. Är nu på näst sista banan i värld 4, det finns fem. Jag har fastnat där och det är sjukt irriterande men efter att jag tittat på klockan insåg jag att jag var tvungen att sluta men det känns inte bra. Ville inte lägga mig förrns jag var färdig med värld fyra men jag klarar ju inte banan. Sarah, HJÄLP!

ska försöka sova nu, frågan är om jag kan slita tankarna från spelet. Går det inte att sova blir det nog att spela lite till. Jag tror jag är beroende.



mamma har dukat inför morgondagen

Det finns folk till allt!

Idag kom vårat efterlängtade bredband. Det stog att det skulle hämtas på hemköp i lindö, konstigt tyckte vi med tanke på att vi bor i klockaretorpet och allt annat brukar komma till ok i skarphagen. Men vi åkte dit ändå, malin skjutsade oss snäll som hon är, tack malin:) väl framme lämnar vi fram lappen till "post gubben" men han hittar inte paketet, han letar och letar men nej, det finns inte där. Han säger då att posten måste skickat ut lappen för tidigt. Då frågar jag varför dom skulle göra det, han säger drygt att det har han ingen aning om. Vi berättade att vi bodde i klockaretorpet och tyckte det var konstigt att vi skulle åka ända till lindö för att hämta det, han sa inte ett ord. Sen gav han tillbaka lappen och sa"den finns väl någon annan stans i Sverige" då blev jag jävligt irriterad och frågade "men finns den här på måndag då eller?" han svarade drygt "det vet jag inte"
fy fan vilken dryg människa, han hjälpte oss inte med någonting. Försökte inte ta reda på vart paketet hade hamnat och han bad inte heller om ursäkt. Han har verkligen hamnat på fel arbetsplats, han kunde inte svara på något som hade med hans jobb att göra. Det här skulle hans chef få veta, nästan så man får lust att ringa. Sjukt irriterad blev jag!
vi bestämde oss i alla fall för att åka till ok i skarphagen för att kolla ifall det kommit dit och det hade det. Till skillnad från mannen från hemköp var denna man väldigt trevlig, vi förklarade att det stod att vi skulle till hemköp i lindö för att hämta paketet och att det inte fanns där. Han läste då upp postnumret på lappen och frågade om det stämde och det gjorde det ju inte. Men postnumret på paketet stämde så därför hade det kommit rätt. Svårt för han på hemköp att tänka så långt, han jobbar ju fan med det. Borde väl ringt någon klocka när vi sa att vi bodde i klockaretorpet, men nej,nej. Tröga människa!

Nu ska jag umgås med min mor. Trevlig helg!

Det finns ingen rättvisa

Mamma bad mig att läsa en artikel i "rädda livet" en tidning från cancerfonden. Den handlar om Lotta gray som drabbades av spridd tjocktarmscancer i maj 2008, läs mer om henne här. Samma cancer som min pappa drabbades av. Att läsa det fick mig att tänka på allt min pappa fick gå igenom, på hur j*vla orättvist livet är. Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå hur det känns att få beskedet cancer, jag vet inte alls hur jag skulle reagera men jag vet hur det är att se någon tyna bort i sjukdomen och det är fan inte lätt. Att se en människa man älskar högst här på jorden lida och sakta men säkert tyna bort utan att kunna göra något åt det får en att känna sig så maktlös. Det gör så ont bara att tänka på det. Allt det hemska vi fick gå igenom och framförallt det pappa fick gå igenom. Det önskar jag inte ens min värsta fiende.

Den här hemska upplevelsen som jag och min familj fått vara med om har fört oss så mycket närmare varandra. Jag har lärt mig att inte ta någon förgiven för man vet aldrig vad som händer, livet är oförutsägbart. Och det är precis som Lotta skriver "Cancer är en demokratisk sjukdom som klappar till dig i ryggen oavsett om du är småbarnsförälder, rik, fattig, ung, gammal, pensionär eller kändis" cancern tar ingen hänsyn till det, hade den det så hade min pappa levt idag. Något som jag inte tror på är att "tiden läker alla sår" det gör fortfarande lika ont varje gång jag tänker på min pappas bortgång och jag tvivlar på att det kommer göra mindre ont med tiden, jag tror snarare att man lär sig leva med det för man har inget val.

Jag beundrar människor som Lotta och min pappa. Som kämpar på och inte ger upp. Tvekar på att jag skulle  vara hälften så stark som min far var, helt otroligt! tror att människor med cancer får en helt ny syn på livet, att njuta och ta vara på varje sekund, sådant som vi ofta tar för givet, vi tar livet för givet.

Ta vara på er själva och varandra, låt era kära veta vad de betyder för er. Man vet aldrig när det är försent. Kom ihåg, man kan aldrig säga "jag älskar dig" för ofta.




Pappa, jag älskar dig!

Choklad!

Nu har sarah och casey åkt hem, saknar dom redan:)

sarah klarade bossen, tack! nu kan jag köra vidare...



sarah när hon klarar bossen, casey låg brevid och sov

ni vet hur gravida kvinnor kan va, bli hysteriskt sugna på något. I dag ville sarah ha cholkad och det tackade inte jag nej till.



blev massa choklad och självklart cola till det. Dumle hade någon ny choklad som heter stars, väldigt gott. Den kan jag rekomendera.

Nu ska jag möta min kära mor.

Rådjur

Har varit på en skogspromenad med sarah och casey nu. Såg tre rådjur, väldigt vackra djur måste jag säga. Fick med en på bild.




Casey älskar när hon får gå i skogen och lukta.

Nu tänkte jag visa sarah det nya spelet. Jag har fasnat vid första bossen, får se om hon kan hjälpa mig:)

Cheese cake

Bakade en cheese cake med mamma, eller mamma bakade cheese cake tills på lördag. Det enda jag gjorde var att mosa digestive kexen för sen hade jag fullt upp med att diska och slänga skräp. Vi passade på att rensa frysen också, tror jag sprungit iväg med 7 påsar nu, helt slut!

Mamma gör världens godase cheese cake, tänkte dela med mig av receptet. Det jobbiga med det här receptet är att man blandar äggvitorna i en bunke, vispgrädde och vaniljsocker i en och äggulorna, socker och philadelphiaost i en annan, De måste alltså blandas var för sig och därför blir det mycket disk (som jag fick stå med) men det är värt besväret! :)

Cheese cake:

3 äggvitor
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 dl socker
62 g philadelphiaost
4 st. digestivekex

Vispa äggvitorna hårda, vispa grädde och vaniljsockret tjockt. Vispa äggulor, socker och ost.

Blanda:
Lägg två kex rivna i botten på en pajform, sedan smeten. Strö ytterligare två rivna kex överst på kakan.

Frys minst 3-4 timmar

vi ska som sagt njuta av den på lördag. Mamma har då bjudit hit alla som hjälpt oss med renoveringen av huset som jag nämnde i ett tidigare inlägg. Vi blir 10 stycken så mamma fick dubbla satsen:)


syns inte så bra pga. plasten

Utmanad!

såg nu att syrran utmanat mig på hennes blogg, så jag måste väl anta mig den utmaningen:P

Regler:
- Gå in i mappen ''mina bilder''
- Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
- Släng upp bilden från mappen och skriv något om den
- Utmana några andra personer och länka till dom


detta är en bild på min kusin sofie och hennes dotter klara, det är min syster som tagit bilden när hon var där och hälsade på, jag var inte ens med:P

har inte allt för många vänner i blogg världen, vet inte ens om de vet att jag börjat blogga igen. Men jag utmanar
natta och emelie

Internet bråkar!

internet har bråkat med mig idag, det gör internet varje dag men vissa dagar kan det ta flera timmar innan den är snäll och fungerar lite skapligt igen och idag var en sådan dag. Skulle lägga upp dagens klädsel men då fungerade såklart inte internet. Ringde om detta problem i helgen så vi borde få det nya modemet imorgon eftersom vi inte fått det än, iaf denna vecka. Under alla år vi har haft internet så har vi aldrig bytt ut själva"dosan" så det är den som gått i penssion:)

dagens klädsel:



mina jeans från veromoda med en dragkedja ned till. Till det har jag en svart långärmad tröja från hm. Ett diadem i håret och ett par vita pärlörhängen som tyvärr inte syns på bilden.

Gick på stan med mamma en stund idag, fick välja alla hjärtans dag present på guldfynd. Jätte söta smycken, visar på lördag när jag får det:) handlade också ett nytt spel till wii, Wario land heter det. Så det tänkte jag lira nu




I love clothes!

vad är det med oss tjejer och kläder egentligen? visst finns det många killar som också älskar kläder men det finns även många killar som hatar att shoppa. Jag vet inte en enda tjej som inte tycker om att shoppa, gör ni??

jag har iaf kollat runt lite efter kläder till våren och jag hittade massa fint:)
 

Monki:

det är verkligen min stil med lite större byxor, föredrar det framför tajta. Det är både bekvämt och snyggt. Skorna är också sjukt snygga, älskar allt!

Hm:




Den blå klänningen är inte riktigt jag, den är för söt för mig men jag tycker den är riktigt fin. Byxorna ser sjukt bekväma ut, fint med ett par snygga sandaler till i sommar. Jag är inte den som går i klackar varje dag men det är riktigt läckert så dessa skulle lätt få stå i min sko hylla:)

Dagens..

Tänkte jag skulle göra min blogg lite roligare genom att göra som många andra bloggare och visa "dagens klädsel" ibland, tycker själv att det är roligt att se vad andra har på sig. För det kan ge många roliga tipps och ideer. Kommer nog tyvärr inte göra det för ofta, inte varje dag jag orkar gå in för klädseln. Men jag tycker om att klä mig fint, framförallt bekvämt!


idag har jag på mig ett par "bagy byxor" från jc, köpte dessa på rea på jc i början på januari. Tror de hade kostat 400 innan och jag köpte dom för 200 :)


Tröjan jag har på mig var min systers, sarahan.blogg.se hon ville inte ha kvar den så då tog jag den:) tror den kan vara köpt på vero moda för några år sedan..fortfarande fin tycker jag:)  linnet och halsbandet är båda från hm.


tänkte passa på att visa en väska jag köpte på accent den 17 januari för att vara exakt;) köpte den för halva rea priset, betalade endast 125 kr för den finingen. Har tyvärr bara använt den en gång, inte haft tillfälle men imorgon får den följa med på stan:)

okey, i'll give it a try

Min kära syster har bett mig börja blogga igen vid flera tillfällen, först tänkte jag nej, för jag har så dålig fantasi nu för tiden men efter en tid tänkte jag , what the hell, i'll give it a try:)

Var länge sedan jag skrev nu, har haft det jobbigt en tid nu. Men det är inget jag vill gå in på här:)

Har hänt lite sen sist. Jag har tatuerat mig, varit på cypern med familjen i två veckor. Renoverat mitt hem och min syster är gravid:) hon är nu i månad 6, det är jätte roligt. Ser fram emot en liten knodd i familjen:) synd bara att barnet inte kommer att träffa sin morfar för han var en underbar människa.

Sarah, eftersom du nog är den enda som kommer läsa min blogg så tänkte jag att jag skulle tacka dig, Richard och Casey för eran existens, tack för att ni alltid ställer upp för mig. Vet inte vad jag skulle göra utan er. Älskar er så mycket, vill alltid ha er nära<3